WK-kwalificaties in Zuid-Amerika uitgesteld vanwege reisrestricties

  Lionel Messi ziet de interland tussen Argentinië en Colombia uitgesteld worden.

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft alle WK-kwalificatieduels die in maart op de voetbalkalender stonden, geschrapt. Te weinig internationals kregen van hun ploeg toestemming om over te vliegen.

  Spelers die terugkeren uit een rode zone, moeten nog steeds 10 dagen in quarantaine. En zo lang kunnen de topploegen niet zonder hun internationals. De wereldvoetbalbond FIFA gaf dan ook tijdelijk de toestemming om te weigeren internationals af te vaardigen.

   

  Vooral in de Premier League roerden de coaches zich: onder anderen Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) en Ole Gunnar Solskjaer) weigerden hun topspelers vrijaf te geven voor de interlands in Zuid-Amerika.

   

  De Conmebol, de Zuid-Amerikaanse bond, zag dan ook geen andere optie dan de kwalificatieduels te schrappen. Eind maart stonden twee speelrondes gepland op weg naar Qatar 2022. Samen met de FIFA wordt nu gezocht naar nieuwe speeldata.