Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Kim Clijsters zet nieuw doel: "Ik wil 2e week van een grandslam halen"

 vr 5 maart 2021 17:12
Zien we Kim Clijsters binnenkort weer met een gebalde vuist?
Zien we Kim Clijsters binnenkort weer met een gebalde vuist?

De comeback van Kim Clijsters verloopt moeizaam. Toch blijft de tennisster nieuwe doelen stellen. "Ik wil eens in de tweede week van een grandslamtoernooi staan", vertelt Clijsters in het dagblad Miami Herald.

Kim Clijsters pikt de competitiedraad deze maand weer op op de Miami Open. Na maanden radiostilte laat Clijsters in de lokale krant weer van zich horen.

 

"Ik heb vrienden die voor hun 40e een marathon willen lopen. Voor mij is het halen van die tweede week dé uitdaging", vertelt onze 37-jarige landgenote.

 

Vorig jaar pikte Clijsters de tennisracket weer op na een pauze van 8 jaar. Voorlopig zonder succes, ze kon nog geen wedstrijd winnen. "Ik wil zien wat het maximum is dat ik uit mijn capaciteiten kan halen."

Vroeger was ik alleen bezig met mezelf, mijn ingesteldheid is veranderd

Kim Clijsters

"Vroeger was ik alleen bezig met mezelf. Ik speelde alsof mijn leven ervan afhing. Mijn ingesteldheid is veranderd", legt onze landgenote uit.

 

"Ik denk eerst aan de kinderen, aan Brian en aan de koelkast. Die moet gevuld zijn zodat Brian zich kan behelpen als ik er niet ben."

 

Haar befaamde split zal ze in Miami voorlopig niet op de mat leggen. "Het wordt moeilijk om weer recht te komen", lacht ze.

Lees ook: