Kim Clijsters maakt eind deze maand haar rentree in Miami

  Kim Clijsters vorig jaar in actie op het toernooi van Monterrey in Mexico.

  Over enkele weken speelt Kim Clijsters (37) haar eerste wedstrijd van het seizoen. De voormalige nummer 1 van de wereld heeft een uitnodiging gekregen voor de toernooien van Miami en Charleston in de Verenigde Staten.

  Haar tweede comeback is voorlopig geen succes geworden. Op het hoogste niveau won ze nog geen match en de voorbije maanden maakte ze ook nog eens kennis met het coronavirus.

   

  Nu verloopt alles weer naar wens. Clijsters, die met haar gezin in de Verenigde Staten vertoeft, traint weer en is helemaal blessurevrij. Op een uitnodiging voor de Australian Open ging de tennisster niet in, op Amerikaanse bodem is ze binnenkort wel van de partij.

   

  Eind deze maand trekt ze haar wedstrijdoutfit weer aan voor de Miami Open (22 maart - 3 april), het vroegere Key Biscayne. Meteen daarna trekt ze naar het gravel van Charleston (5-11 april) voor het vervolg van haar tournee.

   

  Haar laatste officiële wedstrijd dateert van begin september. Toen verloor Clijsters in de eerste ronde van de US Open van de Russin Aleksandrova: 6-3, 5-7, 1-6.

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Miami is altijd een van mijn favoriete toernooien geweest"

  Kim Clijsters staat al 2 keer op de erelijst in Miami: in 2005 en 2010. "Het is altijd een van mijn favoriete toernooien geweest", vertelt ze op de website van de organisatie. "Ik koester mooie herinneringen en kijk er erg naar uit om er terug te keren."

   

  "We vinden het fantastisch dat Clijsters bij ons komt spelen", reageert toernooidirecteur en oud-speler James Blake. "Ze is gewoon geweldig: als speelster én als persoon."

   

  "Bovendien krijg je niet vaak de kans om iemand uit de Tennis Hall of Fame nog te zien spelen."

  Kim Clijsters won 2 keer in Miami: in 2005 en 2010.