Hackers verbrodden autovoorstelling van F1-renstal Williams

  Met deze wagen zullen Russell en Latifi dit jaar rondrijden.

  Niet alleen op de baan blijft Williams Racing op de sukkel. De F1-renstal hoopte vandaag via een spectaculaire augmented reality ervaring zijn nieuwe bolide voor te stellen, maar enkele hackers beslisten daar anders over.

  Formule 1-renstal Williams wou vrijdag zijn nieuwe wagen voor het seizoen 2021 - de FW43B - voorstellen met een augmented reality app, maar die app werd gehackt en dus kon de presentatie niet zoals gepland doorgaan. 

   

  "We keken er naar uit om deze ervaring met onze fans te delen", reageerde het team op Twitter. "We verontschuldigen ons dat dit niet mogelijk is." Via de app was het mogelijk geweest voor de fans om "een 3D-model van de FW43B in hun woning te projecteren".

  In de sport is Williams al een tijdje op de sukkel en eindigde het in het voorbije constructeurskampioenschap als laatste met 0 punten. Dit seizoen behoudt het traditieteam dezelfde rijders, de Brit George Russell en de Canadees Nicholas Latifi.   


  Recent stapte de Williams-familie uit het team nadat de renstal werd verkocht aan Dorilton Capital, een private investeerder uit de Verenigde Staten. Het Formule 1-seizoen begint op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein.

  De voorstelling gebeurde dan maar via Twitter: