Voetbalteams spelen komend weekend in regenboogkleuren

  Ook de hoekschopvlag ziet er kleurrijk uit.

  De voetbalteams in de hoogste afdelingen zullen komend weekend getooid gaan in regenboogkleuren. Het initiatief kadert in de diversiteitscampagne "Football for All", tegen homofobie, racisme en andere vormen van discriminatie.

  Aanvoerders van de teams uit 1A en 1B zullen de wedstrijden van komend weekend afwerken met een kapiteinsband in regenboogkleuren. Ook de cornervlaggen in beide competities steken deze speeldag in regenboogmotief. Op sociale media wordt campagne gevoerd via de kanalen van alle clubs.

   

  De jaarlijkse "Football for All"-campagne staat opnieuw in het teken van diversiteit, verdraagzaamheid en inclusie.

   

  "Onze doelstelling is duidelijk: een klimaat rond en in ons voetbal creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Discriminatie, homofobie en racisme hebben bij ons geen plaats", aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

   

  "Het is belangrijk deze boodschap te blijven uitdragen, zowel binnen de voetbalgemeenschap als naar de bredere samenleving."

  Voor discriminatie, homofobie en racisme is geen plaats in ons voetbal.

  Pro League