Vanhaezebrouck over ontbreken VAR in Croky Cup: "Dit is amateuristisch"

  Vanhaezebrouck was niet te spreken over het ontbreken van de VAR.

  KAA Gent trekt morgen naar Eupen voor de kwartfinales van de Croky Cup. Al zal die partij wel zonder VAR plaatsvinden en dat is iets wat trainer Hein Vanhaezebrouck niet begrijpt. "Dit is ridicuul."

  Zoek morgen niet naar de videoref Am Kehrweg, want die zal niet aanwezig zijn. "Ik vind het een beetje ridicuul", verklaarde Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie.

   

  "Er zijn blijkbaar niet genoeg camera's. Ik vind dit gewoon belachelijk, want je wil de Croky Cup opwaarderen. Men doet zijn beklag dat de Beker van België stiefmoederlijk behandeld wordt."

   

  "Dan zit je in de kwartfinale en dan zeggen ze dat niet alle wedstrijden worden uitgezonden en dat er geen VAR is omdat er niet genoeg camera's zijn. Sorry, maar dat is amateuristisch." 

  Dan zit je in de kwartfinales en dan zeggen ze dat er geen VAR is, dat is amateuristisch

  Hein Vanhaezebrouck

  "Voor Club Brugge is het een goede zaak"

  Vanhaezebrouck kwam ook nog even terug op de uitgestelde wedstrijd tegen Club Brugge. Door de vele coronagevallen bij blauw-zwart kon Gent afgelopen zondag niet aantreden in de competitie.

   

  "Je mist dat duel waar iedereen naar uitkeek. Dan val je een beetje in een zwart gat. Maar het is wat het is. We gaan de regels volgen."

   

  "Het is wel vrij verrassend dat iedereen bij Club gisteren met spoed getest moest worden. Omdat ze zo veel spelers zouden recupereren. Als ze zaterdag of zondag hadden getest, waren er ongetwijfeld nog negatief. Maar daar heeft Club natuurlijk niet op aangedrongen."

   

  "Voor hen is het een goede zaak. Ze moeten een moeilijke match niet spelen, ze zijn frisser en recupereren volk voor de wedstrijd tegen Standard. Maar dat zijn nu eenmaal de regels van de Jupiler Pro League die niet gelden voor de Croky Cup", besloot Vanhaezebrouck.