Coronavirus eist zijn tol: topper tussen AA Gent en Club Brugge uitgesteld

  Charles De Ketelaere testte deze week positief op het coronavirus.

  De confrontatie tussen AA Gent en Club Brugge is op vraag van de landskampioen uitgesteld, na een positieve test van doelman Ethan Horvath. Bij blauw-zwart hebben nu al meer dan 7 kernspelers positief getest op Covid-19.

  Club Brugge krijgt het coronavirus maar niet uit zijn kleedkamer. Na de positieve testen van Matej Mitrovic en Stefano Denswil en een lange busrit naar Charleroi was het kwaad geschied.

   

  Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en de volledige trainersstaf bleken niet veel later ook besmet met het coronavirus. In de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev moest ook Charles De Ketelaere in isolatie.

   

  Bij een nieuwe testronde ging vandaag het corona-alarm ook nog eens af bij reservedoelman Ethan Horvath. Club Brugge stapte dan ook naar de kalendermanager om de wedstrijd tegen AA Gent uit te stellen.

   

  Omdat de competitieleider meer dan 7 besmettingen op de spelerslijst heeft staan, wordt de confrontatie uitgesteld. Een nieuwe datum voor de inhaalmatch wordt later meegedeeld.