Mathieu van der Poel start ook in Waalse openingskoers Le Samyn

  Mathieu Van der Poel aan het werk in de UAE Tour.

  Na de exit van Alpecin-Fenix in de UAE Tour heeft Mathieu van der Poel nu ook Le Samyn aan zijn programma toegevoegd. De Waalse eendagskoers wordt dinsdag gereden.

  Het wordt dinsdag de eerste keer dat Mathieu Van der Poel aan de start komt van Le Samyn. De ploegmakkers die Van der Poel gaan omringen in de Waalse eendagswedstrijd zijn nog niet bekend.  

   

  De Nederlandse kampioen begon deze week zijn wegseizoen in de UAE Tour. Hij won meteen de eerste rit in een sprint tegen landgenoot David Dekker, maar Alpécin-Fenix moest zich na de eerste etappe terugtrekken door een positieve coronatest van een staflid.

   

  Om toch nog het nodige koersritme op te doen, kwam Van der Poel zondag al aan de start in Kuurne-Brussel-Kuurne. Met het oog op de Strade Bianche van zaterdag komt daar nu dus ook nog Le Samyn bij. Die wedstrijd is dinsdag live te volgen bij Sporza.

  Lees ook: