Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix stappen uit UAE Tour

  Mathieu van der Poel mocht gisteren nog vieren in de UAE Tour.

  Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix komen vandaag niet meer aan de start in de UAE Tour. De Belgische wielerformatie trekt zich terug uit de koers nadat een staflid positief getest had op het coronavirus. De teamleden die in nauw contact kwamen met de man gaan in afwachting van verdere tests in isolatie.

  Zo snel kan het gaan: gisteren mocht Alpecin-Fenix nog feest vieren in de Emiraten, nadat Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze de openingsrit op zijn naam geschreven had.

   

  Een dag later volgt al de ontnuchtering: een staflid van het team heeft positief getest op het coronavirus en dus trekt de volledige ploeg zich terug uit de koers. "De gezondheid van alle betrokkenen primeert", laat Alpecin-Fenix weten op Twitter. "In overleg met de organisator trekken we ons terug om de koersbubbel te vrijwaren en een veilig vervolg van de race te verzekeren."

   

  Het staflid testte positief na een test op zondagavond. De betrokken persoon ging onmiddellijk in isolatie, iedereen die met hem in contact kwam ging in zelfisolatie, zoals het protocol van de organisator en de lokale autoriteiten voorschrijft. 

   

  "De teamleden zullen de komende dagen opnieuw testen ondergaan, terwijl ze in isolatie blijven", luidt het. Het is niet geweten hoe lang en wie van de ploeg in Abu Dhabi moet blijven.

   

  In de UAE Tour stond vandaag een 13 km lange tijdrit op het programma. Door het forfait van Alepecin-Fenix is de Nederlander David Dekker van Jumbo-Visma nu de nieuwe leider.

  Van der Poel toch in de Omloop?

  Voor Van der Poel is het terugtrekken uit de UAE Tour een streep door de rekening in zijn aanloop naar de klassiekers.

   

  Normaal gezien was de Strade Bianche (6 maart) zijn eerste grote afspraak in het voorjaar. De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne komend weekend staan niet op zijn programma. Maar misschien zal Alpecin-Fenix daar nog een mouw aan passen.

   

  Het is niet geweten of Van der Poel bij de nauwe contacten is en of hij in isolatie zit.