Belg solliciteert voor Puskas Award met verbluffende goal in Engelse beker

  Elisha Sam speelde bij de jeugd onder meer voor Lierse en Standard.

  In de FA Trophy, een Engels bekertoernooi voor amateurclubs, heeft Notts County-speler Elisha Sam een van de strafste doelpunten in dit nog prille jaar gemaakt. De 23-jarige Belg scoorde met een fantastische hakbal. Genoeg voor een nominatie voor de Puskas Award?

  "Een ongelooflijk doelpunt", reageerde Elisha Sam na afloop met een brede grijns. "Ik kon niet koppen op de voorzet, dus probeerde ik het op deze manier. Ik raakte de bal goed en zag hem over de keeper in doel gaan. Ik werd helemaal gek in mijn hoofd."

   

  "Dit is uiteraard en met voorsprong het mooiste doelpunt dat ik ooit gemaakt heb", lachte de jeugdspeler van Lierse en Standard. "Het was echt wel mijn bedoeling. Ik ben blij dat ik mijn team geholpen heb door te scoren." Notts County won de kwartfinale tegen Oxford City uiteindelijk met 3-1. Sam tekende eerst voor de belangrijke 1-1 en pakte daarna uit met zijn pareltje.

  Oudste club ter wereld

  Notts County, 's werelds oudste voetbalclub (opgericht in 1862) en in 1894 winnaar van de FA Cup, is voor het eerst in zijn 158-jarige bestaan naar het amateurniveau afgezakt. In de National League, de 5e klasse in Engeland, staat de club momenteel op de 7e plaats.

   

  Elisha Sam kwam er dit seizoen terecht na omzwervingen bij Hapoel Acre (Isr), FC Eindhoven (Ned) en Arda Kardzhali (Bul).