FOTO: Bewonder de gloednieuwe racemachine van Max Verstappen

  In deze F1-Bolide hoopt Max Verstappen dit jaar te schitteren.

  Formule 1-team Red Bull heeft de eerste foto's onthuld van de nieuwe bolide waarin de Nederlander Max Verstappen dit jaar een nieuwe poging wil doen om de wereldtitel te veroveren. Het team geeft aan dat de nieuwe auto nauwelijks is veranderd ten opzichte van de vorige. Er zit wel een nieuwe motor van Honda in.

  Max Verstappen hoopt dit jaar de hegemonie van Lewis Hamilton te doorbreken. De Nederlander zal het wel in quasi dezelfde auto als vorig jaar moeten klaarspelen. 

   

  De RB16 heet in 2021 de RB16B, waarmee Red Bull wil aangeven dat het bijna niets veranderde aan het vorig exemplaar. Alleen zijn er kleine aanpassingen in verband met de nieuwe F1-regels omtrent aerodynamica en zit er een nieuwe motor van Honda in.

   

  Verstappen vormt dit jaar een koppel met de Mexicaan Sergio Pérez, die is overgekomen van Racing Point. De Nederlander won vorig jaar twee grands prix, waaronder de laatste van het jaar in Abu Dhabi.

  Het filmpje waarin Red Bull de auto onthult: