Maand na contractverlenging krijgt coach van Nainggolan de bons

  De club van Radja Nainggolan gaat op zoek naar een nieuwe coach.

  Eusebio Di Francesco is niet langer de coach van Cagliari en Radja Nainggolan. De nummer 18 uit de Serie A stuurde vandaag de 51-jarige Italiaan de laan uit. 

  Het ontslag van Di Francesco is opvallend. Vorige maand, toen het ook al slecht ging met Cagliari, verlengde voorzitter Tommaso Giulini nog het contract van zijn coach. Als een soort van extra motivatie. 

   

  De 0-1-nederlaag van vrijdag tegen Torino was de druppel voor het bestuur van Cagliari. Di Francesco kon met slechts 1 op 30 een bijzonder slecht rapport voorleggen. 

   

  Door die reeks staat de club van Nainggolan, die gehuurd wordt van Inter, op een 18e plek. Met slechts 3 punten meer dan rode lantaarn Crotone. 

   

  Di Francesco stond pas sinds afgelopen zomer aan het roer bij Cagliari. De voormalige Italiaanse international volgde toen Walter Zenga op. 

   

  De Italiaan coachte eerder Lecce (2011), Sassuolo (2012-2017), AS Roma (2017-2019) en Sampdoria (2019).

   

  Ook de assistenten Francesco Calzona, Stefano Romano en Giancarlo Marini, fitnesscoach Nicandro Vizoco en psycholoog Gianmaria Palumbo werden bedankt voor bewezen diensten.


  "De club dankt hen voor hun bijdrage die ze met inzet en professionaliteit hebben geleverd", klinkt het in een statement van Cagliari. 

  Opvolger is al bekend

  Cagliari heeft intussen ook een nieuwe T1: Leonardo Semplici (53) moet Cagliari redden. 

   

  Semplici maakte pas in 2017 zijn debuut in de Serie A. Dat gebeurde nadat hij met SPAL, waar hij sinds 2014 aan de slag was, naar het hoogste niveau was gepromoveerd. 

   

  Twee seizoenen lang kon hij SPAL in eerste klasse houden, maar in februari 2020 werd hij de laan uitgestuurd, enkele maanden voordat SPAL alsnog naar de Serie B degradeerde.

   

  Zondag staat Cagliari met zijn nieuwe coach al meteen voor een belangrijke opdracht. Het speelt dan op verplaatsing bij rode lantaarn Crotone.