De Crosscup-manche in Mol is afgelast, Roeselare en BK gaan voorlopig door

  Kimeli won in 2019 de Crosscup-manche in Mol voor Fitwi.

  De CrossCup-manche aan het Zilvermeer in Mol (7 maart) is afgelast door de coronamaatregelen. Het BK (28 februari) en de slotmanche in Roeselare (21 maart) gaan voorlopig gewoon door.   

  Eerder dit winterseizoen werden al de manches in Berlare, Hannuit en Diest afgelast. Daar komt nu ook die van Mol bij. "Het uitblijven van jeugdwedstrijden én de grote investering die nodig is om wedstrijden exclusief voor elites te organiseren, gooien roet in het eten", klinkt het bij de organisatoren. 

   

  Het BK en de Crosscup-manche van Roeselare komen voorlopig niet in het gedrang volgens de organisatie: "De annulatie heeft geen invloed op de plannen voor het BK veldlopen. Ook de slotmanche van de CrossCup in Roeselare gaat gewoon door."  

   

  Zondag (28 februari) staat het BK veldlopen op het menu. In het Park van Laken zal gestreden worden voor de Belgische titel. Het is meteen ook de eerste veldloop van de winter.

   

  Op het BK zijn er geen jeugdwedstrijden voorzien, alleen een korte en een lange cross voor volwassen atleten. Voor elke koers zijn er 40 deelnemers uitgenodigd.