NBA: Brooklyn Nets winnen topper bij LA Lakers, All-Star teams zijn bekend

  LeBron James maakte zijn 35.000e punt, maar moest wel een nederlaag incasseren.

  In de NBA hebben de Brooklyn Nets de topper op het veld van de LA Lakers gewonnen. Voor LeBron James was er ondanks de nederlaag wel weer een mijlpaal. En de basisteams voor het All-Star Game zijn bekend.

  De topaffiche tussen de Brooklyn Nets en de LA Lakers was een beetje onthoofd door de blessures van Kevin Durant (Brooklyn) en Anthony Davis (LA). Het was James Harden die de Nets op sleeptouw nam en de bezoekers naar de zege loodste: 98-108.

   

  Kyrie Irving, de derde grote ster bij de Nets, was goed voor 16 punten en 7 rebounds. Ook Joe Harris was goed bij schot met 21 punten. Voor Brooklyn was het de 5e overwinning op een rij.

  Een nederlaag dus voor de LA Lakers, die naast Anthony Davis ook nog spelverdeler Dennis Schröder misten. Aan LeBron James zal het niet gelegen hebben. James maakte 32 punten, plukte 8 rebounds en strooide met 7 assists.

   

  Tijdens de wedstrijd rondde James ook de kaap van de 35.000 punten in de NBA. Slechts twee spelers in de geschiedenis deden hem dat voor: Kareem Abdul-Jabbar (38.387) en Karl Malone (36.928).

  Basisteams voor All-Star Game zijn bekend

  Donderdagnacht werden ook de basisteams bekend gemaakt voor de All-Star Game. LeBron James is de kapitein in de Western Conference, in het Oosten kreeg Kevin Durant de meeste stemmen.

   

  Zijn ook al zeker van hun plaatsje naast LeBron James: Stephen Curry (Golden State), Luka Doncic (Dallas), Nikola Jokic (Denver) en Kawhi Leonard (LA Clippers).

   

  In het Oosten krijgt Kevin Durant het gezelschap van Kyrie Irving (Brooklyn), Bradley Beal (Washington), Joel Embiid (Philadelphia) en Giannis Antetokounmpo (Milwaukee).

  Alle uitslagen van donderdagnacht:

  • LA Lakers - Brooklyn 98 - 109
  • Sacramento - Miami 110 - 118
  • Milwaukee - Toronto 96 - 110

  De stand in de NBA: