Philippe Clement (en technische staf) en Hans Vanaken zijn out met corona

  Clement en Vanaken missen de Europese trip.

  Enkele dagen voor de Europese match tegen Dinamo Kiev kampt Club Brugge met een coronagolf. Voormalig Gouden Schoen Hans Vanaken is een van de slachtoffers in de spelersgroep. Ook Philippe Clement is besmet geraakt.

  Bij Club Brugge voelden ze de bui gisteren al hangen. Met Stefano Denswil en Matej Mitrovic waren er het afgelopen weekend al coronagevallen opgedoken en ook Charles De Ketelaere vreesde voor een besmetting.

   

  De testen van de UEFA gisteren - enkele dagen voor de Europese uitwedstrijd bij Dinamo Kiev in de 1/16e finales van de Europa League - hebben aangetoond dat De Ketelaere negatief is. Hij reist mee naar Kiev.

   

  Maar er zijn nog andere slachtoffers gevallen. "Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken allen positief", meldt Club Brugge. "Bij de spelers is ook Hans Vanaken positief."

   

  "Alle positief geteste spelers en stafleden zitten in quarantaine. Rik De Mil en zijn assistent Tim Smolders zullen mee afreizen naar Kiev", meldt de Belgische kampioen nog.