Ploeg Contador maakt Giro-debuut, ontdek wildcards Tirreno, Strade en Sanremo

  Eolo-Kometa is in handen van Ivan Basso en Alberto Contador.

  Wielerorganisator RCS heeft de resterende tickets uitgedeeld voor de Italiaanse koersen. Nairo Quintana zal balen, want zijn team Arkea-Samsic mag niet naar de Giro. Goed nieuws is er wel voor Eolo-Kometa, het team van Ivan Basso en Alberto Contador.

  Naast de 19 WorldTour-ploegen mag ook Alpecin-Fenix (de ploeg van Mathieu van der Poel) starten in de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Tirreno-Adriatico en de Giro. De reden? Alpecin-Fenix won vorig jaar de Europe Tour.

   

  RCS maakte vandaag 3 Italiaanse teams blij met een Giro-ticket: Bardiani, Vini Zabu en Eolo-Kometa. 

   

  Vooral dat laatste team springt in het oog. Ivan Basso en Alberto Contador zetten de lijnen uit bij Eolo-Kometa, waar Manuel Belletti, Francesco Gavazzi en Luca Wackermann de bekendste namen zijn.

   

  Contador mag zijn manschappen ook uitsturen naar de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Op termijn wil het Italiaanse team ook proeven van de Tour.

   

  Grootste afwezigen in de Giro zijn Androni-Sidermec en Arkea-Samsic. Nairo Quintana hoopte vurig op een ticket voor de Italiaanse topronde, maar de Giro-winnaar van 2014 werd met zijn Franse formatie niet uitgenodigd.

  Alle ploegen die deelnemen aan de Giro

  Alle ploegen die deelnemen aan de Strade Bianche

  Alle ploegen die deelnemen aan Tirreno-Adriatico

  Alle ploegen die deelnemen aan Milaan-Sanremo