Antonio Conte toont Juventus-voorzitter Agnelli middenvinger

  Een oude vete in het Italiaans voetbal is gisteren opnieuw komen bovendrijven. Juventus hield Inter uit de finale van de beker, maar vandaag schrijven de kranten niet over de 0-0 in de terugmatch. Wel over wat zich afspeelde tussen Inter-trainer Conte en Juve-voorzitter Agnelli tijdens de match.

  Op televisiebeelden is te zien hoe Antonio Conte na het rustsignaal een middenvinger opsteekt. Die was gericht naar de hoek waar het bestuur van Juventus zat. Hij schreeuwt ook iets.

   

  Volgens Italiaanse media zou het in de catacomben daarna nog tot een woordenwisseling zijn gekomen, maar daar zijn geen beelden van. Waar wel beeld van is, is van de reactie van Juve-voorzitter Andrea Agnelli na de match. 

   

  Hij daalt de trappen van de tribune af, is duidelijk geagiteerd en roept iets. "Hou je bek", aangevuld met een scheldwoord, volgens Italiaanse media. 

  Oude vete

  De relatie tussen Conte en Agnelli is niet onbesproken. Hij leidde de club in 2012 opnieuw naar de titel, nadat Milan en Inter zeven seizoenen lang de titel onder elkaar hadden verdeeld. 

   

  Onder trainer Conte - die ook 13 seizoenen als speler het shirt van Juventus droeg - won Juve uiteindelijk drie titels op rij (er zouden er onder Allegri en Sarri nog zes volgen), maar het succesverhaal stopte plots in de zomer van 2014. 

   

  Conte stapte op omdat hij niet tevreden was met het transferbeleid van het bestuur. Voorzitter Agnelli zou dat niet verteerd hebben.

   

  "Juventus zou sportiever moeten zijn en meer respect moeten tonen", verklaarde Conte na de wedstrijd. "Volgens mij heeft de vierde official wel gezien wat er gebeurd is." 

   

  Ook als de scheidsrechter het voorval niet in zijn rapport meldt, kan het bondsparket nog een onderzoek starten.

  Verslag van het incident (in het Italiaans)