Gefrustreerde Kevin Durant druipt midden in wedstrijd af na risicocontact

  Kevin Durant verneemt het slechte nieuws en zit er maar triestig bij op de Brooklyn-bank.

  Vreemde taferelen vannacht in Brooklyn: Nets-sterkhouder Kevin Durant mocht in eerste instantie niet aan de wedstrijd tegen Toronto beginnen door het coronaprotocol van de NBA, viel dan toch in, maar moest zijn boeltje uiteindelijk wel pakken nadat een nauw contact van hem positief had getest op het coronavirus.

  Kevin Durant begon voor het eerst in 867 NBA-wedstrijden op de bank in de topper tegen de Toronto Raptors nadat een nauw contact van hem een onduidelijke coronatest had afgeleverd. 

   

  Uiteindelijk mocht hij wel de bank verlaten, tot zijn contact toch positief bleek te zijn. Een gefrustreerde Durant gooide een waterflesje weg na zijn verplichte vervanging in het derde kwart. Hij speelde uiteindelijk 19 minuten en was daarin goed voor 8 punten.

   

  Durant zal er ook in de wedstrijd tegen Philadelphia niet bij zijn en wellicht moet hij langer aan de kant door het coronaprotocol van de NBA. Eerder dit seizoen miste hij al eens 4 wedstrijden door datzelfde protocol. Op Twitter uitte hij zijn frustraties met een duidelijke tweet: "Free me".

   

  De Nets verloren uiteindelijk met 117-123 van Toronto, dankzij een sterke prestatie van het duo Lowry (30 punten) en Siakam (33 punten). In de stand in het Oosten is Brooklyn nu 3e met 14 zeges en 10 nederlagen.

  Celtics te sterk voor de Clippers, Utah opnieuw top

  In de andere topper van de nacht tussen de Boston Celtics en de LA Clippers ging de zege naar Boston na een spannend duel. De Clippers speelden zonder sterkhouder Paul George en dat voelden ze. Jayson Tatum was met 34 punten de grote man bij Boston. Dankzij hem werd het 115-119.

   

  Het beste team uit de NBA blijft voorlopig Utah Jazz. Opnieuw kwamen veel punten van afstand tegen Charlotte (121-138 zege). De ploeg maakte 26 driepunters uit vijftig pogingen, een clubrecord, met Bojan Bogdanovic (31 punten) en Donovan Mitchell (30) als topscorers

  De uitslagen van vrijdag:

  Indiana Pacers - New Orleans Pelicans: 113-114

  Orlando Magic - Chicago Bulls: 123-119

  Brooklyn Nets - Toronto Raptors: 117-123

  Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks: 105-123

  Charlotte Hornets - Utah Jazz: 121-138

  Miami Heat - Washington Wizards: 122-95

  Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves: 103-106

  Phoenix Suns - Detroit Pistons: 109-92

  LA Clippers - Boston Celtics: 115-119