Ga naar de inhoud

Tine De Caigny droomt hardop van Man. City: "Mijn favoriete ploeg"

Tine De Caigny heeft al 57 caps voor de Red Flames.

Tine De Caigny is dit jaar helemaal ontbolsterd bij Anderlecht. De 23-jarige spits scoort aan de lopende band en won een aantal weken geleden de Gouden Schoen. Aan ambitie ontbreekt het niet bij de Red Flame. "Ik wil sowieso nog eens in het buitenland spelen."

Ondanks haar succes kan Tine De Caigny nog niet leven van haar sport. Ze werkt 3 dagen per week in een sportwinkel, maar toch is er erkenning. "Ik heb na mijn Gouden Schoen felicitaties gekregen van Jean-Marie Pfaff en Romelu Lukaku, en dat is wel fijn", vertelt De Caigny.

 

Met die laatste wordt ze veel vergeleken. "Romelu en ik zijn beiden groot en sterk en we scoren allebei gemakkelijk goals. Ik vind die vergelijking wel leuk", zegt de spits van Anderlecht.

 

Tine De Caigny is pas 23, maar toch heeft ze al een heus parcours afgelegd. Ze speelde eerder voor Club Brugge en Lierse en ze heeft 57 caps op de teller voor de Red Flames. Bovendien heeft ze er al een buitenlands avontuur opzitten bij het Noorse Vålerenga, maar die stap kwam volgens haar te vroeg.

Manchester City is mijn favoriete ploeg. Kevin De Bruyne speelt er en hij is voor mij een groot voorbeeld.

De Belgische sterkhoudster bij de Flames blaakt van vertrouwen en droomt hardop van een nieuw buitenlands avontuur: "Mijn ambitie is om sowieso nog eens in het buitenland te spelen. Ik wil er zeker ook iets bereikt hebben", klinkt het.


"Manchester City is altijd al mijn favoriete ploeg geweest. Vincent Kompany voetbalde er lang en ook Kevin De Bruyne speelt daar en hij is voor mij een groot voorbeeld. Ik zou daar heel graag spelen", besluit De Caigny.

Kom meer te weten over Tine De Caigny:

Bekijk hier de reportage uit Sportweekend: