Gezien in Extra Time: "Noa Lang is beste speler" & "Probleem bij Antwerp"

  Sonck vond de aankoopoptie van 6 miljoen voor Lang bij Ajax ook een koopje.

  Zoals elke week passeren heel wat onderwerpen de revue in Extra Time. Over revelatie Oostende kon je elders al lezen, wij pikten er nog een paar uit: Club Brugge en Noa Lang, Antwerp en Vercauteren, de ontevreden niet-penaltynemers en de mooiste goal van Franky Van der Elst.

  Joos: "Noa Lang is op dit moment beste speler in competitie"

  Dat Club Brugge staat waar het staat, los op kop, ligt aan de kwaliteit van de spelers. Bijvoorbeeld Noa Lang. Wesley Sonck vindt de aankoopoptie van 6 miljoen euro die Club bij Ajax bedong een koopje.

   

  Filip Joos: "Lang is op dit moment zonder twijfel de beste speler in de competitie, denk ik. Hij had maar 3 baltoetsen nodig om Dost eruit te pikken bij de openingsgoal tegen Genk. Dat is pure klasse."

   

  "Zijn techniek is niet normaal. En hij gaf toch ook maar de pass voor de winning goal van Mechele, met wie hij even oogcontact had. Die pass was ideaal."

   

  Joos somt zijn kwaliteiten op: "Lang is voortdurend in beweging, hij slingert over het veld, hij dribbelt graag, maar hij zal altijd op het juiste moment afspelen."

  En nog: "Veel variabele veldbezetting bij Club, dat is voetbalintelligentie"

  Sonck: "Mata haalt dit seizoen zijn beste niveau in Brugge"

  Probeem bij Antwerp: "Iets veranderen is bijna altijd alles veranderen"

  Na 2 nipte 1-0-zeges verloor Frank Vercauteren voor het eerst met Antwerp, thuis tegen Oostende. Er is nogal wat te doen over het behoudende, meer defensieve, pragmatische voetbal van de coach die de "aanvallend romantische" Ivan Leko opvolgde.

   

  Frank Raes stelt een probleem vast. "Je kan niet anders zeggen dan dat de stijl enorm veranderd is", concludeert ook Filip Joos. "Een clubbestuur denkt vaak dat het iets wil veranderen. Ik denk dat Antwerp een beetje dezelfde fout heeft gemaakt als AA Gent."

   

  "Ik begrijp dat ze minder tegengoals wilden en ze voor iemand gingen die minder tegengoals garandeert. Daar is niets mis mee. Maar iets veranderen is bijna altijd alles veranderen. Dat luistert zeer nauw."

   

  De spelers zijn niet helemaal mee in het verhaal, om het zacht uit te drukken. Gouden Schoen Refaelov geeft dezelfde boodschap als Jaremtsjoek indertijd tegen Bölöni. "Het is dezelfde boodschap, maar diplomatischer."

  Verheyen: "Spelers die penalty willen trappen terwijl ze niet aangeduid zijn: het is een modetrend geworden"

  Gert Verheyen koos als zijn moment Moeskroen-speler Da Costa uit. "Die dwong de penalty af en mocht van de aangeduide Mohamed de penalty trappen, maar vanaf de bank klonk het dat Mohamed de bal moest nemen. Da Costa is dan boos en keek zelfs niet naar de elfmeter."

   

  "Het is een trend dat spelers die de elfmeter niet mogen nemen, hun onvrede uiten." In contrast daarmee staat Nmecha bij Anderlecht, die Vlap een penalty liet trappen.

   

  Sonck wil er niet van weten: "Ik zou in geen 100 jaar een penalty afstaan aan iemand anders. Ik trap de bal liever naast."

  Van der Elst: "De 1-0 van Standard vind ik persoonlijk de mooiste goal van het weekend"

  Standard won de Waalse clash van Charleroi (3-2) in een heus doelpuntenfestival. Maar de 1-0 van Klauss kon Franky Van der Elst speciaal bekoren: "Voor mij is dat de mooiste goal van het weekend, door die een-twee tussen Amallah en Bastien. Het deed me aan biljart denken."

  De Keek op de Week van Filip Joos