Red Flame na horrorblessure: "Ik heb de beelden niet bekeken, die waren te gruwelijk"

  Elena Dhont revalideert bij haar ouders in Lochristi.

  Ondanks corona leek 2020 een mooi jaar te worden voor voetbalinternational Elena Dhont, met een transfer en basisplaats bij Twente. Maar in november sloeg het noodlot toe en brak ze haar knieschijf. "Maar ik kom sterker terug."

  De wedstrijd tussen Twente en PSV in november 2020 werd toevallig live uitgezonden op de NOS. "En net dan gebeurde dat", zegt Elena Dhont. "Maar zo hadden veel mensen het gezien en kreeg ik meteen heel veel reacties, dat was motiverend."

   

  De beelden waren niet aangenaam, je zag en hoorde meteen dat het ernstig was. "Fox had nog een ander beeld maar dat hebben ze niet uitgezonden. De clubarts heeft het wel gezien, maar ik wil er niet naar kijken omdat het te gruwelijk is." 

   

  "Je zag aan de stand van mijn knie dat het niet gewoon twee weken buiten strijd zou zijn, neen het was meteen duidelijk dat dat maanden zou zijn.”

  "Voetbal is tactischer in Nederland"

  Intussen zijn we twee en een halve maand verder, hoe gaat het nu met Dhont? "Ik ben goed aan het herstellen, volgens de specialist is alles in orde. Lopen zit er nog niet in, maar ik mag wel alweer fietsen, maar wel op de hometrainer."

   

  "In het begin mocht ik echt niets doen en wist ik geen blijf met mijn energie, dat is nu gelukkig al beter." Voor haar blessure was Dhont net goed op dreef en had ze een basisplaats veroverd bij Twente. 

   

  Terwijl het toch aanpassen was aan de Nederlandse competitie. "In België is er 1 club echt top (Anderlecht), in Nederland zijn dat er drie of vier. Er is ook meer concurrentie binnen de ploeg, ik heb me in de basis moeten knokken."

   

  "Ik vind vooral dat het in Nederland volwassener voetballen is: meer nadenken,
  tactischer ook. Je kan niet zomaar druk gaan zetten en je moet meer de focus
  houden."

  In Nederland is er meer concurrentie, tussen de clubs maar ook binnen de ploeg. Ik heb me in de basis moeten knokken.

  "Als prof heb je tijd om rust te nemen"

  Een verschil voor Dhont zelf is dat ze nu ook prof is. "Ik kan net leven van het voetbal, ook omdat ik wat geld van vakantiejobs opzij had gezet. Maar ik kan zeker nog niets sparen."

   

  Lichamelijk maakte ze veel progressie. "Ik merkte het al tijdens de voorbereiding bij Twente, dat ik snel meer spieren kreeg, omdat ik echt vol voor het voetbal kon gaan. Plus, je hebt ook gewoon meer tijd om je rust te nemen, ook dat heeft een groot effect."

   

  Nu is er dus noodgedwongen een pauze, wanneer hoopt ze terug op het veld te staan? "Ik moet focussen op volgend seizoen. Het gaat nu wel goed, maar er kan altijd een terugslag komen. Ik moet mezelf gewoon die tijd gunnen, en dan nog beter terugkeren."