Ga naar de inhoud

Ceylin Alvarado: "Ik maak een grote kans om weer wereldkampioen te worden"

Alvarado wil in Oostende schitteren in het zand.

Met de nodige portie zelfvertrouwen zal Ceylin Alvarado zaterdag haar wereldtitel bij de vrouwen verdedigen. "Ik verwacht wel dat het droog zal zijn, waardoor we een snelle wedstrijd zullen krijgen met kleine verschillen", zegt Alvarado.

"We zullen elkaar onderweg wat uitputten"

Afgelopen weekend prikte Alvarado 2 triomfen op haar zegekroon. De uittredende wereldkampioene leeft dan ook met een goed gevoel toe naar het WK in Oostende.

 

"Het wordt een lastige strijd met tegenstanders zoals Brand en Betsema. Die zijn goed in conditie en kunnen ook hard door het zand rijden of lopen", blikt Alvarado vooruit.

 

"De Nederlandse vrouwen zijn aan elkaar gewaagd. Ik denk dat ik wel goed op schema zit voor het WK. Ik voel me goed en maak een grote kans om weer wereldkampioen te worden."

Het wordt belangrijk om de kalmte te bewaren. Ik heb het al allemaal eens meegemaakt.

Ceylin Alvarado

Hoe denkt Alvarado het verschil te kunnen maken zaterdag?  "Met een goede zandpassage of een harde passage op de brug."

 

"Ik verwacht wel dat het droog zal zijn, waardoor we een snelle wedstrijd zullen krijgen met kleine verschillen. We zullen elkaar onderweg wat uitputten. Het zal een spannende strijd worden."

 

Alvarado weet ook dat het mentale aspect doorslaggevend kan zijn op een kampioenschap. 

 

"Het wordt belangrijk om de kalmte te bewaren. Ik heb het al allemaal eens meegemaakt. Die ervaring van vorig jaar neem ik mee naar Oostende."

Alvarado blikt vooruit op het WK veldrijden

Zo kroonde Alvarado zich vorig jaar tot wereldkampioene