Thierry Neuville over nieuwe corijder: "Martijn zal erbij zijn in Finland"

  Thierry Neuville en zijn nieuwe corijder Martijn Wydaeghe stonden op het podium in Monte Carlo.

  Thierry Neuville is tevreden over zijn nieuwe corijder, Martijn Wydaeghe, met wie hij op het podium eindigde in de WRC-rally van Monte Carlo. "Hij heeft uitstekend werk verricht, we hebben vertrouwen kunnen opbouwen."

  De aanloop naar de Monte Carlo was voor Thierry Neuville dit jaar meer dan bijzonder. Pas 10 dagen geleden besliste hij om de samenwerking met Nicolas Gilsoul te beëindigen en hem als corijder te vervangen door Martijn Wydaeghe.

   

  "Iets meer dan een week geleden had ik geen corijder en moest ik beslissen met wie ik hier zou rijden", vertelde Neuville na afloop van de rally. "Vorige week zaterdag maakte Martijn voor het eerst kennis met mijn nota's."

   

  "Hij is een ervaren copiloot, maar had nog nooit in een WRC-wagen gezeten, hij had geen ervaring met ouvreurs en met alles wat deze job met zich meebrengt. Ik wou heel graag het podium halen, maar ik moest ook realistisch zijn."

  Als Martijn zijn job goed doet en doet wat ik van hem verwacht, dan zit een langere samenwerking er zeker in.

  Thierry Neuville

  Dat podium kwam er uiteindelijk toch. Neuville won zaterdag en zondag een klassementsrit en schoof zondagochtend op van de vierde naar de derde plaats, toen Rovanperä lek reed.


  "Martijn heeft uitstekend werk verricht. Gedurende het weekend bouwden we vertrouwen op, waardoor ik het ritme ook kon opdrijven. Er waren mindere ritten, maar er waren ook zeer goede ritten."


  "Ik wil hem feliciteren en tegelijk bedanken voor zijn werk en inzet. In de volgende rally, eind februari in Finland, zal hij opnieuw naast mij zitten. En als hij zijn job goed doet en doet wat ik van hem verwacht, dan zit een langere samenwerking er zeker in."


  Neuville blikt met een goed gevoel terug op de eerste rally van het WK. "Dit is een goede start van het seizoen, al zou een zege nog een betere start geweest zijn. Maar ik ben tevreden met dit podium."