Ronaldo is record rijker, maar focust op de titel: "De Scudetto is haalbaar"

  Cristiano Ronaldo.

  Het is voer voor discussie, maar Cristiano Ronaldo scoorde gisteren in de Supercoppa het 760e doelpunt uit zijn carrière en is meteen topschutter aller tijden. Over het totaalpakket van de Portugees bestaat geen twijfel, over dat van zijn voorgangers wel. Maar de eergierige Juve-vedette had na de Italiaanse Supercup - misschien ietwat atypisch - enkel oog voor het collectief.

  Dat Cristiano Ronaldo zijn stempel op de voetbalgeschiedenis drukt, is al langer dan vandaag duidelijk. 

   

  Het telraam met doelpunten in zijn carrière sprong gisterenavond op 760 en de voetbalgemeenschap beschouwt dat cijfer in één klap als een record. 

   

  Ronaldo steekt de Tsjechische spits Josef Bican voorbij. Zijn productiviteit zou op 759 treffers zijn blijven hangen, maar over dat cijfer wordt dan weer gediscussieerd. 

   

  Bican was een scherpschutter in de jaren 30 en 40 en hoe goed werden de statistieken toen bijgehouden? Om nog waar te zwijgen van de vele doelpunten van Pelé in oefenmatchen die niet worden meegeteld.

  Real Madrid is de hofleverancier in de lijst van Ronaldo

  Hoe dan ook, Ronaldo scoorde nu al 760 keer in 1.040 wedstrijden. Bij Sporting gaf hij een voorzichtige aanzet (5 goals), bij Manchester United klopte hij op de deur (118 goals).

   

  Bij Real Madrid beukte hij die poort wagenwijd open (450 goals), bij Juventus trekt hij de lijn gewoon door (85 goals) en "en passant" is hij ook bij de Portugese nationale ploeg een garantie op doelpunten (102 goals).

  "De match tegen Inter is verleden tijd"

  "Mister Finali", zo wordt Ronaldo in de Italiaanse pers genoemd. Als er een trofee op het spel staat, ontgoochelt de Portugees zelden of nooit. Het was zijn 16e doelpunt in een wedstrijd waarin een prijs werd uitgedeeld.

   

  Wie echter dacht dat Ronaldo na de gewonnen Supercoppa (2-0 tegen Napoli) in het Mapei Stadium van Reggio Emilia zichzelf in de bloemetjes zou zetten, kwam bedrogen uit. 

   

  De superster benadrukte het moeizame karakter van zijn 31e trofee. "We hebben afgezien, maar we hadden de juiste attitude. Dit was goed voor het vertrouwen", argumenteerde Ronaldo, die met Juventus op de sukkel is in de Serie A.

   

  "De match van vorige zondag bij Inter is verleden tijd", sprak de Portugees, die met Juve moet jagen op de twee Milanese teams. 

   

  "Of de titel nog mogelijk is? Ja, dat denk ik wel. Milan en Inter zijn zeer sterk, maar de competitie duurt nog een tijdje. Ja, ik denk dat we de titel nog kunnen pakken."

  Ook daags na de Supercoppa staat Ronaldo met honger op:

  Zijn boodschap gisterenavond: "We zijn terug! Dit is het Juventus waar we van houden"