Red Bull heeft akkoord met Honda over overname motor

Red Bull is het team van onder meer Max Verstappen.

F1-renstal Red Bull heeft een akkoord bereikt met Honda om na volgend seizoen de krachtbron van de Japanse motorfabrikant te blijven gebruiken. De Oostenrijkse renstal zal dan in de eigen fabriek in Engeland de motoren onderhouden, zegt topman Helmut Marko.

Om de deal met Honda te laten doorgaan, moet wel aan een belangrijke voorwaarde voldaan zijn. De internationale autosportfederatie FIA moet de motorreglementen zodanig aanpassen, dat er vanaf de eerste race in 2022 een verbod op het doorontwikkelen van de huidige V6 turbo-hybride motoren van kracht is.

 

"Daarvoor willen we zo snel mogelijk schriftelijk bewijs zien", klinkt het bij Red Bull.

 

Honda stapt na 2021 uit de Formule 1 en dat betekent dat Red Bull op zoek moet naar een vervangende motor. Het team van Verstappen sprak al eerder de voorkeur uit om in eigen beheer verder te gaan met de motor van Honda.

 

"Tussen Honda en Red Bull is alles rond, maar het is pas echt in orde als de bevriezing van de motorontwikkeling erdoor is. We verwachten volgende week een antwoord als de F1-commissie van de FIA een stemming houdt over het voorstel", aldus topman Helmut Marko.