Ga naar de inhoud

VIDEO: Zeilboot (gesponsord door vliegtuigbouwer) stijgt op

American Magic gaat de lucht in.

In de voorrondes van de prestigieuze zeilrace heeft de Amerikaanse deelnemer een spectaculaire fout gemaakt. De skipper van American Magic nam te veel risico en zag zijn jacht plots opstijgen. Grappige noot: vliegtuigbouwer Airbus is de grote sponsor van de boot.

In Nieuw-Zeeland zijn de voorrondes voor de America's Cup volop aan de gang. 3 boten maken onder mekaar uit wie binnenkort titelverdediger Nieuw-Zeeland uitdaagt in de strijd om de Auld Mug, de oudste sporttrofee ter wereld.

 

De Amerikaanse boot heeft nog geen punten kunnen scoren en schuwde gisteren de risico's niet. Dat liep verkeerd af. Na een fout manoeuvre van de skipper steeg de boot op, om nadien te kapseizen. De ervaren bemanning kwam snel boven water.

 

Grappige noot: de Amerikanen worden gesponsord door vliegtuigbouwer Airbus.

Beelden van het opstijgende jacht:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bemanning komt snel boven water:

Team Ineos op kop

Na 2 kwalificatierondes ligt de Amerikaanse zeilboot American Magic in laatste positie met 0 punten. Het Britse jacht Ineos leidt de dans in Auckland met 4 zeges uit evenveel races. De Italianen van Luna Rossa hebben 2 races gewonnen en 2 verloren.

 

Komend weekend staan er nog 2 rondes op het programma. Daarna is het tijd voor de halve finales en de finale in de voorrondes van de America's Cup.