Ga naar de inhoud

Pechvogel Uran breekt kleine teen, maar kan toch trainen dankzij knipwerk

Handige Harry heet in Colombia handige Rigo.

Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) ziet zijn voorbereiding verstoord op het nieuwe seizoen. De 33-jarige Colombiaan brak maandag zijn kleine teen toen hij tegen zijn bed aanliep, maar een dag later kon hij dankzij zijn creativiteit toch "trainen".

"Een nieuwe breuk op mijn erelijst", klonk het maandag bij Uran, die haast jaarlijks in de lappenmand terechtkomt met een of meerdere breuken. "Maar niets remt me af."

 

De 2e uit de Tour van 2017 stootte met zijn kleine teen tegen zijn bed. Een breukje is de diagnose.

 

De Colombiaan voegde ook de daad bij het woord ("niets remt me af"): door een stuk uit zijn koersschoen te knippen, kon Uran toch fietsen met zijn gezwollen en gebroken teen.

 

De 33-jarige Uran was vorig jaar nog lange tijd in strijd voor het Tour-podium, maar in de laatste bergritten zakte hij wat door het ijs. Uiteindelijk eindigde de klimmer 8e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor alle problemen bestaat een oplossing:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.