Papa Witsel: "Pees van Axel is niet helemaal afgescheurd"

  Axel Witsel.

  Axel Witsel (31) is gisterennamiddag in ons land geopereerd aan zijn achillespeesletsel. Vader Thierry Witsel heeft laten weten dat de pees niet helemaal afgescheurd is, wat de revalidatieperiode iets minder lang maakt.

  "Bedankt aan iedereen voor de steunberichten", schreef de middenvelder bij een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed. "Vandaag ben ik met succes geopereerd", aldus Witsel maandag op zijn sociale media.

   

  "Ik zal nu hard werken om te herstellen. Ik zal proberen sterker terug te komen. Met de steun van mijn vrienden en familie zal ik er opnieuw staan."

   

  Witsel liep de zware blessure zaterdag op tegen RB Leipzig. Een volledige diagnose is nog niet vrijgegeven, maar de middenvelder staat voor een maandenlange revalidatie.

  Papa Witsel: "De operatie is goed verlopen"

  Bij de RTBF-collega's had papa Thierry Witsel toch een beetje positief nieuws. "Er is nog een stukje van de pees dat niet afgescheurd is en tijdens de operatie heeft de chirurg gemerkt dat de pees in goede staat is."

   

  "Dat is toch een positieve kant aan heel deze situatie. De operatie is goed verlopen", zegt hij. "Axel is klaar voor de strijd."

   

  "Hij keert morgen/dinsdag terug naar huis en zal er een tiental dagen rusten. Daarna begint hij aan zijn revalidatie bij Lieven Maesschalck."