Belgische voetbalfans verkiezen Preud'homme boven Pfaff en Courtois. Deze reddingen waren legendarisch

  Preud'homme werd in 1994 uitgeroepen tot beste doelman van het WK

  Om haar 125e verjaardag te vieren, organiseert de Belgische voetbalbond een poll met als eenvoudige vraag: wat is het ultieme Rode Duivels-team? Elke dag wordt er een linie bekend gemaakt. Beginnen doen we bij de doelmannen. Michel Preud'homme komt als winnaar uit de bus. 

  Michel Preud'homme speelde 58 interlands voor de Rode Duivels tussen 1979 en 1994. In de jaren '80 stond vooral Jean-Marie Pfaff in doel, op het WK van 1990 was het Michel Preud'homme die de fakkel overnam. 

   

  In 1994 werd hij op het WK in de Verenigde Staten uitgeroepen tot beste doelman. Die titel heeft hij ondermeer te danken aan de fantastische wedstrijd die hij keepte tegen Nederland. België won die match met 1-0.

  Dé heldenmatch: Preud'homme verricht meerdere mirakels tegen Nederland

  Ook Marokko kan niet scoren tegen de Belgische doelman:

  De Duitsers bijten hun tanden stuk op Michel:

  Een compilatie van de strafste saves:

  En zo ging het eraan toe op een doordeweekse zondag in 1989 bij KV Mechelen: "Germinal Ekeren-Michel Preud'homme: 0-1"