Kim Clijsters past voor Australian Open: "Maar ze traint wel gewoon voort"

  Kim Clijsters beleefde nog niet veel plezier aan haar tweede comeback.

  Het hing al wat in de lucht, maar Kim Clijsters laat de Australian Open aan zich voorbijgaan. "Ze blijft wel voorttrainen en zal binnenkort haar schema bekendmaken", duwt haar entourage de geruchten van een nieuw pensioen de kop in. 

  Kim Clijsters speelde door het coronavirus en een blessure geen wedstrijd meer sinds de US Open, eind augustus. Een herstart in Australië is definitief van tafel, ook al kon Clijsters daar naar verluidt als ex-winnares op een wildcard rekenen.

   

  Maar de strenge quarantaineregels hebben Clijsters blijkbaar afgeschrikt om naar Australië af te reizen. Her en der werd gefluisterd dat haar 2e comeback zou eindigen nog voor hij goed en wel was begonnen, maar dat gerucht wordt indirect ontkend.

   

  "Kim blijft trainen en zal haar schema bekendmaken zodra de knopen zijn doorgehakt." Mogelijk komt Clijsters, die in de VS resideert, pas weer in actie tijdens het toernooi in Miami, dat eind maart op het programma staat.

  Gerlo: "Geen beeld van hoe Clijsters de voorbije maanden in de VS heeft doorgebracht"

  "Het zat er aan te komen. We wisten wel dat dit zou gebeuren", reageert radiotenniscommentator Dirk Gerlo. 

   

  "Er is die quarantaineproblematiek in Australië en we hebben ook totaal geen beeld van hoe Clijsters de voorbije maanden heeft doorgebracht in de VS."

   

  "Heeft ze veel kunnen en willen trainen? We hebben geen antwoord gekregen op die vragen, ook niet in die mededeling."

   

  "Is ze volop aan het trainen en wanneer wil ze dan een comeback maken? De WTA heeft overigens nog maar een zeer beperkte kalender bekendgemaakt."

   

  "Als er een comeback komt, dan moeten we die misschien in het begin van de lente - eind maart, begin april - in Florida situeren, want ik vraag me af of ze de inspanning zal leveren om in februari voor een paar toernooitjes naar Europa te komen."

  Heeft ze veel kunnen en willen trainen? We hebben geen antwoord gekregen op die vragen, ook niet in die mededeling.

  Dirk Gerlo