Ga naar de inhoud

Jamie Carragher behoedt achtsteklasser Marine voor financiële bekerkater

Wat een hoogdag in de clubgeschiedenis had moeten worden, dreigde voor stuntploeg Marine in een nachtmerrie te ontaarden. De club had gehoopt een financiële slag te kunnen slaan met de komst van Tottenham, maar werd door corona geconfronteerd met een financiële put. Gelukkig steekt ex-voetballer en analist Jamie Carragher een handje toe.

Marine vocht zich vanuit het achtste niveau van het Engelse voetbal tot in de 3e ronde van de FA Cup. Daar treft het zondag Premier League-gigant Tottenham. Bij Marine wreven ze zich dan ook de handen bij de loting.

 

Marine trof voorbereidingen om 500 fans te ontvangen, maar door de coronaopstoot en het afhaken van een sponsor tuurt de club nu in een financiële krater van meer dan 100.000 pond (110.000 euro).

 

Dat nieuws brak het hart van Liverpool-legende Jamie Carragher, tegenwoordig een gewaardeerd analist in Engeland. Met zijn JC23-stichting zal hij de dug-out en de shirts voor de opwarming sponsoren.

 

"We zijn Jamie en zijn stichting eeuwige dank verschuldigd", zegt Marine-voorzitter Paul Leary. "De JC23-stichting doet fantastisch werk voor jonge kinderen, niet alleen in Liverpool maar over de hele wereld. We zijn trots dat zij onze partner worden."

 

Marine is ook nog van plan om een loterij te organiseren, waarvan de winnaar het team mag coachen tijdens een oefenmatch.

Jamie Carragher