Amateurs uit de 8e divisie loten Tottenham in de FA Cup

Stuntclub Marine is door de spreekwoordelijke onschuldige hand beloond met een schitterende affiche in de 3e ronde van de FA Cup. De club uit de Northern Premier League, het 8e niveau in Engeland, mag het opnemen tegen Tottenham, de leider in de échte Premier League.

Marine is in de bijna 150-jarige geschiedenis van de FA Cup pas de 2e club uit de 8e divisie die het tot de 3e ronde schopt. Het deed dat bovendien met het nodige drama.

 

In de eerste ronde had het Colchester, een vierdeklasser, verslagen na strafschoppen en in de tweede ronde rekende het af met vijfdeklasser Havant & Waterlooville, dankzij een doelpunt in de 120e minuut.

 

Nu moet Marine, dat zijn naam dankt aan de naam van het hotel waar de club eind 19e eeuw werd opgericht, zichzelf nog vele malen meer overtreffen. Tottenham wordt begin januari verwacht in Rossett Park, een stadion in de buurt van Liverpool dat plaats biedt aan iets meer dan 3.000 toeschouwers.

"Beloning voor 7 matchen op een rij te winnen"

"Dit is een ongelooflijke loting voor ons", zegt Neil Young, de coach van Marine. "We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden. José (Mourinho) stuurt doorgaans vrij sterke teams de wei in."

 

"We hebben 7 keer gewonnen om tot hier te geraken. Dit is onze beloning."

In dit kleine stadion wordt Tottenham op 9 januari verwacht.