Nairo Quintana hervat training na dubbele knie-operatie

  Na een maandenlange pauze zit Quintana weer op de fiets.

  Voor het eerst sinds de Tour heeft Nairo Quintana nog eens een ritje gemaakt op zijn fiets. De Colombiaan onderging in oktober nog een operatie aan beide knieën.

  2020 was op sportief vlak niet het plezantste jaar voor Nairo Quintana. Bij zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic scoorde hij meteen met onder meer een ritzege in Parijs-Nice.

  Maar in de aanloop naar zijn grote doel, de Tour, liep het fout. Quintana werd begin juli door een auto aangereden op training. Een gezwollen knie was het gevolg. 

   

  In de Tour kwam Quintana nog eens ten val en eindigde hij uiteindelijk 17e. Dat was meteen zijn laatste koers van het jaar.

   

  Quintana onderging op 21 oktober een operatie aan beide knieën. Bijna 2 maanden later waagde hij zich nu aan zijn eerste proefritje.

  Nog geen nieuws over dopingonderzoek

  Nairo Quintana kwam dit jaar ook in het nieuws omdat hij gelinkt werd aan een dopingonderzoek.

  In de slotweek van de Tour vond een huiszoeking plaats in het hotel van Quintana's team Arkéa-Samsic. Vooral de Colombiaanse renners werden geviseerd.

   

  Er werd een vooronderzoek geopend naar "vermoedelijk dopinggebruik", de persoonlijke masseur en arts van Quintana werden ondervraagd. 

   

  Vorige maand sprak ploegmanager Hubert nog over de zaak in de Franse krant Ouest France: "Ik kan niets nieuws vertellen. Soms duurt een vooronderzoek maanden."