Ga naar de inhoud

Winner Anacona komt zwaar ten val tijdens ritje met mountainbike

Winner Anacona (Arkéa-Samsic) is in het ziekenhuis beland. Bij een trainingstochtje met zijn mountainbike in zijn thuisland Colombia viel hij zwaar, waarbij hij blessures opliep aan zijn aangezicht, knie en ribben.

Winner Anacona was afgelopen seizoen de meesterknecht van Nairo Quintana bij Arkéa-Samsic. Om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen haalde de 32-jarige Colombiaan zijn mountainbike van stal, maar dat liep verkeerd.

 

Hoe het gebeurde, is nog niet duidelijk, maar wat we wel weten is dat Anacona al geopereerd werd aan zijn gezicht, meer bepaald een esthetische ingreep aan de buitenkant van zijn oog, zijn knie werd gehecht, een gekneusde nier heeft en verzorgd werd aan de verwondingen aan zijn ribben.