Deze trainerspletwals denderde nog voor de winterstop door de JPL

  De Jupiler Pro League is dit jaar een waar trainerskerkhof. Nog voor de winterstop zijn er maar liefst zeven ploegen die afscheid namen van hun T1. Bij KAA Gent zelfs meermaals. Ziet u de bomen door het bos niet meer? We frissen uw geheugen even op.

  17 augustus 2020: Anderlecht ontslaat Vercauteren, Kompany neemt over

  Bij RSC Anderlecht wordt Frank Vercauteren bedankt voor bewezen diensten om plaats te maken voor Vincent Kompany, die een punt zet achter zijn voetbalcarrière en een contract voor vier jaar ondertekent als hoofdtrainer.

  20 augustus 2020: Gent ontslaat Thorup

  De competitie is nog maar twee speeldagen oud en de tweede trainerswissel is al een feit. Na de nul op zes wordt de Deen Jess Thorup ontslagen bij vicekampioen AA Gent. Hij wordt vervangen door de Roemeen Laszlo Bölöni, die een contract voor twee seizoenen ondertekent in de Ghelamco Arena.

  14 september 2020: Gent ontslaat ook Bölöni

  Na amper 25 dagen moet Bölöni alweer opstappen bij AA Gent. Een 3 op 9 in de competitie wordt hem daags voor het belangrijke duel in de Champions Leaguevoorronde tegen Rapid Wenen fataal. T2 Wim De Decker neemt over en krijgt Peter Balette naast zich.

  15 september 2020: Genk ontslaat Wolf

  KRC Genk zet zijn Duitse coach Hannes Wolf na een 5 op 15 aan de deur. Hij was tien maanden in dienst bij de Limburgers. Clubicoon Domenico Olivieri neemt ad interim over.

  24 september 2020: Genk haalt Thorup

  De Deen Jess Thorup is de nieuwe trainer van KRC Genk. De ex-coach van AA Gent ondertekent een contract tot midden 2023.

  19 oktober 2020: Moeskroen ontslaat Da Cruz

  Moeskroen zet de samenwerking met coach Fernando Da Cruz stop. Het staat na negen speeldagen met een schamele 3 op 27 helemaal onderin de Jupiler Pro League en kon nog niet winnen.

  20 oktober 2020: Moeskroen stelt Simao aan

  Daags na het ontslag van Da Cruz stelt Moeskroen de Portugees Jorge Simao aan als nieuwe coach. Hij zet zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen.

  2 november 2020: Thorup verlaat Genk voor Kopenhagen

  Jess Thorup verlaat Racing Genk na nauwelijks 39 dagen dienstverband. De Deen ondertekent een contract in eigen land bij topclub FC Kopenhagen. Domenico Olivieri neemt, voor de tweede keer dit seizoen al, over als interim-coach.

  7 november 2020: Genk stelt Van den Brom aan

  Voormalig Anderlecht-coach John van den Brom ondertekent bij Racing Genk een contract tot medio 2023. De Nederlander verlaat FC Utrecht, waar hij nog een overeenkomst had tot 2022.

  2 december 2020: STVV ontslaat Muscat

  Sint-Truiden ontslaat haar Australische hoofdcoach Kevin Muscat en assistenten Carlos Salvachua en Luciano Trani na de 3-2-nederlaag bij Moeskroen. Beloftencoach Stef Van Winckel leidt voorlopig de trainingen.

  3 december 2020: Gent ontslaat De Decker

  AA Gent ontslaat Wim De Decker na het 1-2-verlies tegen Slovan Liberec, de vijfde nederlaag op rij in de Europa League. Hij is al de derde coach die dit seizoen moet vertrekken bij Gent, dat in de Jupiler Pro League pas twaalfde staat.

  4 december 2020: Gent haalt Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck keert terug als coach van AA Gent. De kampioenenmaker van 2015 ondertekent een contract tot midden 2022.

  8 december 2020: STVV haalt Maes

  STVV stelt Peter Maes aan als nieuwe coach. De Limburgse ex-doelman volgt de ontslagen Kevin Muscat op.

  26 december 2020: Standard ontslaat Montanier

  Een 1-2-nederlaag tegen Sint-Truiden kost Standard-trainer Philippe Montanier de kop. De Fransman werd in juni als opvolger voor Michel Preud'homme binnengehaald. Na vier gelijke spelen en vier nederlagen is Standard naar de elfde plaats weggezakt.

  29 december 2020: Leko verlaat Antwerp

  Ivan Leko verlaat Antwerp na amper een half seizoen voor een lucratief aanbod van het Chinese Shanghai SIPG. Ook assistent-trainer Edward Still zou de overstap naar China maken. Een vervanger is er momenteel nog niet.

  30 december 2020: Standard stelt Leye aan

  Mbaye Leye, ex-speler en voormalig assistent van Standard, wordt tot het einde van het seizoen hoofdcoach van de club uit Luik. De Senegalees volgt de Fransman Philippe Montanier op.