Pro League deelt eerste coronaboetes uit: 2 keer 750 euro

  Hein Vanhaezebouck draagt zijn mondmasker zoals het hoort. Hier geen boete dus.

  Afgelopen weekend moesten de spelers en de stafleden in de Jupiler Pro League voor het eerst op hun tellen passen om zich zo goed mogelijk aan de coronaregels te houden. Wie dat niet deed, riskeerde een boete. En de Pro League heeft woord gehouden.

  Het ging niet altijd overal van een leien dakje, maar afgelopen speeldag zag je toch hoe de spelers hun best deden om een doelpunt niet té uitbundig te vieren.

   

  Toch maakten de match delegates melding van enkele overtredingen, weliswaar inbreuken tegen de mondmaskerplicht. Er werden 2 boetes van 750 euro uitgeschreven. Maar voor welke teams die zijn, wordt niet bekend gemaakt."

   

  “De Pro League zal voor de eerstvolgende wedstrijden de communicatie nog eens herhalen en clubs wijzen op een aantal aandachtspunten, zoals de peptalkcirkels voor de wedstrijd", zegt CEO Pierre François.

   

  "In het algemeen zijn we heel tevreden over de inspanningen van de clubs, de spelers en staf."

   

  “We zagen nog wel vreugde-uitbarstingen waar ternauwernood groepsknuffels vermeden werden. Maar spelers en staf corrigeerden zichzelf, wat aantoont dat de nieuwe regels ingang gevonden hebben."

   

  "We werken nu samen met onze clubs aan de opvolging voor de volgende speeldagen.”

  Hier bij Zulte Waregem ging het maar net goed