Iker Casillas is weer thuis en gaat werken voor Real Foundation

  Iker Casillas (archief) wordt adjunct van de algemeen directeur van de Real Foundation.

  Real Madrid heeft vanmiddag met veel trots een van zijn (verloren) zonen opnieuw verwelkomd. Iker Casillas (39), de beste doelman in de clubgeschiedenis, is na 5 jaar weer thuis. Hij wordt adjunct van de algemeen directeur van de Real Madrid Foundation. 

  Casillas kwam in 1990 bij de clubjeugd, in 1999 debuteerde hij op zijn 18e in de A-kern om jarenlang nummer 1 te blijven. In 2015, na wat strubbelingen met coach José Mourinho, verkaste hij naar Porto, waar hij succesvol bleef. Sinds een hartaanval in voorjaar 2019 kwam hij niet meer aan spelen toe, al bleef hij deel uitmaken van de A-kern van Porto. 

   

  In de zomer zette hij definitief een punt achter zijn carrière, de volgende stap is dus een rentree naar zijn geliefde Real. "Iker is als onze beste doelman ooit een legende van Real Madrid, die staat voor de waarden van onze club", klinkt het in de mededeling van Real. "We zijn dan ook heel blij om een van onze grootste aanvoerders weer te mogen verwelkomen."

   

  Met de Real Madrid Foundation wil de club een bijdrage leveren aan de maatschappij, onder meer door de oprichting van sportscholen wereldwijd. (lees voort onder tweet)

  Indrukwekkend palmares

  Sinds zijn debuut in 1999 bij Real won Casillas 3 keer de Champions League, 3 internationale cups, 2 Europese supercups, 5 landstitels, 3 bekers, 4 Spaanse supercups en 2 keer de wereldbeker voor clubs.

   

  Met Porto werd hij nog 2 keer kampioen en pakte hij 1 beker en supercup.

   

   Als Spaans international werd Casillas wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2008 en 2012. Hij speelde 167 interlands voor La Roja.

   

  Eerder dit jaar deed Casillas een gooi naar het voorzitterschap van de Spaanse voetbalbond, maar hij besloot uiteindelijk zijn kandidatuur in te trekken en verwees daarbij naar de coronacrisis.

   

  "Ons land gaat gebukt onder een uitzonderlijke sociale, economische en gezondheidscrisis. Voorzittersverkiezingen zijn daarbij vergeleken slechts een bijzaak", stelde Casillas, die de uitdager zou worden van Luis Rubiales.