Corona-alert WK darts: organisatie roept spelers op om met kerst in Engeland te blijven

  Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, moest halsoverkop terugkeren naar Londen.

  De strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk alarmeert ook de Professional Darts Corporation (PDC). De bond raadt de deelnemers van het WK in Londen die niet in het VK wonen, aan om tijdens de 3 vrije kerstdagen in het spelershotel te blijven.

  Algemeen PDC-directeur Matthew Porter gaf op Twitter aan dat de meesten dat wellicht lijken te doen. Als de darters toch beslissen om naar huis te gaan, dan doen ze dat volgens Porter "op eigen risico".

   

  Nu in het Verenigd Koninkrijk een tot 70 procent meer besmettelijke variant van het coronavirus is opgedoken, legden verscheidene landen wereldwijd, waaronder België, een reisverbod vanuit Groot-Brittannië op.

   

  Nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen wou na zijn gewonnen wedstrijd in de 2e ronde van zaterdagavond tot en met 2e kerstdag bij zijn familie in Nederland zijn.

   

  Enkele uren nadat hij gisteren thuis was aangekomen, moest hij echter halsoverkop weer vertrekken om nog net in Londen te kunnen terugkeren.

   

  Door de extra reisbeperkingen naar en vanuit Engeland vreesde de 3-voudige wereldkampioen even de rest van het WK te moeten missen. "Oké, ik breng kerst dus door in Londen", liet Van Gerwen op de sociale media weten.

   

  "De nieuwe regelgeving maakte het simpel voor mij. Het is zwaar om mijn familie te verlaten, maar ze begrijpen het en ondersteunen mijn beslissing. Het WK is een heel belangrijk toernooi, voor de spelers, voor de organisatie, voor de tv-stations en voor de fans."

  Nog 2 Belgen op het WK

  Op het PDC WK in Londen zijn nog 2 Belgen actief. Kim Huybrechts plaatste zich zaterdag voor de tweede ronde, waarin hij vanavond uitkomt tegen de Engelsman Ian White.

   

  Dimitri Van den Bergh, die vrij was in de eerste ronde, opent morgen zijn WK in de 2e ronde tegen Paul Lim uit Singapore. Mike De Decker strandde donderdag in de 1e ronde.