Belofte van het Jaar De Ketelaere: "Al mijn dromen zijn in 2020 uitgekomen"

  Voor Charles De Ketelaere was 2020 een boerenjaar.

  Charles De Ketelaere (19) mag zich na een glansprestatie in de Champions League en zijn eerste minuten bij de Rode Duivels Belofte van het Jaar noemen. "Dit pusht me om nog harder te werken", zei de revelatie van Club Brugge.

  De Ketelaere (398 ptn) volgde Anderlecht-speler Yari Verschaeren op de erelijst op en liet namen als veldrijder Thibau Nys (323 ptn) en rallypiloot Grégoire Munster (105) achter zich. 

   

  "Ik ben wel redelijk fier dat ik gewonnen heb", zei De Ketelaere. "Thibau Nys heeft toch ook heel mooie dingen gepresteerd in 2020. Met een individuele prijs in een ploegsport moet ik zeker ook mijn ploeggenoten bedanken. Zonder hun goede prestaties zou ik deze prijs niet verdiend hebben."

   

  "2020 was inderdaad een beetje een boerenjaar. Al mijn dromen als kind zijn uitgekomen: je eerste goals maken voor de club waar je al je hele leven voor speelt, je debuut maken bij de nationale ploeg... Dat pusht me om nog harder te werken."

   

  Dat ook Wout van Aert en Ann Wauters op het gala aanwezig waren, werkt inspirerend. "Ik volg veel sporten", aldus De Ketelaere. "Ik kijk op naar wat ze allemaal bereiken. Het motiveert me om door te gaan en het beste uit mijn carrière te halen."

   

  Had De Ketelaere ook als tennisser de prijs van Belofte voor het Jaar kunnen winnen? "Ik speelde vroeger wel op een redelijk hoog niveau, maar als 11-jarige heb ik toch voor voetbal gekozen", lacht hij. "Dat was een evidente keuze. Als klein ventje speel je liever een ploegsport met je vrienden."

  Club Brugge huldigt De Ketelaere: