Michel Wuyts kijkt uit naar Namen: "Eerste cross met alle hoofdrolspelers"

  Afgelopen zondag toonde Tom Pidcock zich de betere van Mathieu van der Poel.

  In Namen kruisen Mathieu van der Poel en Wout van Aert komende zondag voor het eerst dit seizoen de degens in het veld. Maar na de straffe zege van Tom Pidcock in Gavere is er nog veel meer om naar uit te kijken bij de tweede wereldbekercross van het seizoen. "Er zijn eigenlijk 5 favorieten", zegt commentator Michel Wuyts.

  "Het wordt razend interessant in Namen"

  Wie wint zondag de veldrit in Namen? Na afgelopen weekend blijkt dat moeilijk te voorspellen. "De dimensie in de cross is op een week tijd in een klap 10% hoger geworden", vindt Michel Wuyts. 

   

  "In Namen, misschien de zwaarste cross van allemaal, zijn er denk ik 5 favorieten: Mathieu van der Poel, Tom Pidcock, Wout van Aert, Toon Aerts en Eli Iserbyt. Dat maakt het razend interessant."

   

  "Ik kan eigenlijk niet wachten om in Namen commentaar te geven op de cross. Het wordt misschien wel de meest aantrekkelijke confrontatie. Er moet altijd een begin zijn en dat begin is hier. Nu zullen voor het eerst alle hoofdrolspelers samen in een wedstrijd starten."

  Dit wordt misschien wel de meest aantrekkelijke confrontatie.

  Michel Wuyts - Wielercommentator

  "Het doet me denken aan de strijd Nys-Albert-Stybar"

  "Wij zijn ervan uitgegaan dat het een strijd Van Aert-Van der Poel zou worden en dat kan. Maar we denken en hopen nu dat het een strijd zal worden tussen meerdere renners. Dat zal ook het dichtst aanleunen bij de realiteit en dat is natuurlijk geweldig voor de cyclocross."


  "Het mag vergeleken worden met de situatie 10 jaar geleden. In 2009 was er de eerste editie van de Citadelcross in Namen. Toen was het heel interessant met Sven Nys, Niels Albert en Zdenek Stybar. Je kon toen niet zeggen wie zou winnen en dat is hier ook het geval."

  Volgens mij wordt het voor Wout van Aert niet evident om zich door te zetten.

  Michel Wuyts - Wielercommentator

  "Toch heb ik een bleekblauw vermoeden dat het voor Van Aert niet evident zal worden om zich door te zetten. Maar alles wat ik nu zeg, is tijdelijk en kan snel achterhaald worden."