Ga naar de inhoud

Nu ook officieel: Feyenoord hengelt Slot binnen als opvolger van Advocaat

Arne Slot is volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Feyenoord.

De Nederlander Arne Slot (42) wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Feyenoord.  Slot tekende een contract voor 2 seizoenen bij de Rotterdammers. 

Bij Feyenoord moet Slot Dick Advocaat (73) opvolgen. Advocaat, voormalige bondscoach van de Rode Duivels, kondigde onlangs nog aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer.

 

Slot was tot enkele weken geleden nog aan de slag bij AZ Alkmaar, maar werd daar aan de deur gezet omdat hij gesprekken voerde met Feyenoord zonder de club daarvan te informeren.  Vorig seizoen eindigde Slot met AZ nog als tweede in de Eredivisie met hetzelfde aantal punten als Ajax.

 

"Ik werkte meer dan 3 jaar met erg veel plezier bij AZ en ik ben de club en de spelers dan ook erg dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt", liet Slot weten bij zijn persvoorstelling. 

 

"Deze stap naar Feyenoord is bijzonder mooi. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken", aldus Slot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.