Dick Advocaat stopt na dit seizoen als coach: "Deze keer is het écht"

  Dick Advocaat heeft aangekondigd dat hij dit seizoen nog uitdoet bij Feyenoord en er daarna definitief een punt achter zet. "Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd, maar deze keer mogen jullie mij er aan houden", zegt de 73-jarige Nederlander.

  Dick Advocaat kondigde al een paar keer zijn afscheid van het voetbal aan, maar telkens ging hij weer door de knieën bij het vooruitzicht van een nieuwe uitdaging. Dat is nu anders, zo onderstreept de ex-bondscoach van België.

   

  "Feyenoord is een schitterende club om na een lange en prachtige loopbaan bij af te sluiten", zegt hij. "Ik weet dat ik het al eerder heb gezegd, maar deze keer mogen jullie mij er aan houden: de komende maanden zijn mijn laatste als clubtrainer."

   

  Advocaat was met zijn 73 jaar al de oudste trainer die ooit actief was op het hoogste niveau in Nederland. Hij zou graag zijn carrière afsluiten met een prijs. Hij werd eerder kampioen met PSV (1997), 2 keer kampioen met de Glasgow Rangers (1999 en 2000) en kampioen met Zenit (2007). Met die laatste club won hij ook de UEFA-cup.

   

  "Dick is een geweldige persoonlijkheid en bevlogen trainer", zegt Frank Arnesen, technisch directeur bij Feyenoord. "We zijn blij en trots dat hij ervoor gekozen heeft om zijn lange en schitterende carrière bij ons af te sluiten."