Ga naar de inhoud

Sloveense skiër met startnummer 41 verrast wereldtop in eerste afdaling

En plots staat Martin Cater aan de leiding.

De eerste afdaling in het nieuwe wereldbekerseizoen alpineskiën heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Lang na de toppers zette de 27-jarige Sloveen Martin Cater de beste chrono neer in het Franse skioord Val d'Isère.

De Oostenrijker Otmar Striedinger (29) leek lang de verrassende winnaar te worden, maar terwijl de commentatoren de race al aan het analyseren waren, skiede Martin Cater nog een scherpere chrono. De 27-jarige Sloveen met startnummer 41 daalde 22 honderdsten sneller af.

 

Cater is een vaste waarde in de Wereldbeker alpineskiën, maar verder dan een top 10-plaats was hij nog niet geraakt. Daar kwam vanmiddag verandering in. Als klap op de vuurpijl mag hij volgende week in Val Gardena (Ita) als leider van start gaan in de tweede afdaling van het seizoen.

 

De toppers vielen naast het podium in Val d'Isère. De Noor Kilde werd 4e, de Zwitser Feuz 6e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

uitslag afdaling Val d'Isère (Fra)

  1. Martin Cater (Svn) - in 2'04"67
  2. Otmar Striedinger (Oos) - op 0"22
  3. Urs Kryenbühl (Zwi) - 0"27
  4. Aleksander Kilde (Noo) - 0"36
  5. Johan Clarey (Fra) - 0"42
  6. Beat Feuz (Zwi) - 0"53