Anderlecht wuift Luc Nilis uit: "Positieve evaluatie, maar vonden geen akkoord"

  Luc Nilis

  De wegen van Anderlecht en Luc Nilis scheiden weer na een proefperiode van twee weken. Het werk van de voormalige spits werd wel positief geëvalueerd, maar aan de onderhandelingstafel kwamen beide partijen er niet uit.

  Voormalig aanvaller Luc Nilis vertoefde de voorbije twee weken op Neerpede, waar hij zijn expertise als spitsentrainer deelde met de spelers en met de technische staf. Anderlecht wilde wel door met Nilis, maar de onderhandelingen over een langer verblijf liepen spaak.

   

  “Na een unaniem positieve evaluatie van Luc zijn verblijf deden we een concreet voorstel en zochten we een akkoord om hem langer bij ons te houden”, zegt Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht.

   

  “De financiële verwachtingen en de inspanningen die de club op dit moment kon doen, bleken daarbij spijtig genoeg te ver uiteen te liggen. Toch willen we hem bedanken voor zijn inzet en hem het allerbeste wensen in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging.”

   

  Luc Nilis: “Ik heb van deze twee weken genoten en wil RSCA ook bedanken voor de kans die ik kreeg. Vincent Kompany en zijn staf werken enorm hard en bijzonder professioneel, het was aangenaam om kennis te maken."

   

  "Ik wens paars-wit alle succes toe voor de rest van dit seizoen. We lopen elkaar in de toekomst zeker nog tegen het lijf. Anderlecht zal altijd ‘thuis’ blijven voor mij.”