Gymfed verrast met atletiekcoach Tim Moriau als nieuwe topsportmanager turnen

  Tim Moriau

  Tim Moriau is de nieuwe topsportmanager turnen. De atletiekcoach van onder anderen Isaac Kimeli, Jeroen D'hoedt en Robin Hendrix zal vanaf 14 december het topsportbeleid van de turnbond aansturen.

  Tim Moriau zal zich, samen met de coaches en omkadering, focussen op de begeleiding van de olympische vrouwenploeg richting de Olympische Spelen van Tokio 2021 en op het uitrollen van het strategisch plan 2021-2024. Hij treedt ook toe tot het management van Gymfed, de Vlaamse gymnastiekfederatie.

   

  "Ik wil mijn kennis en ervaring als coach, waarbij ik focus op een positieve coaching en open communicatie, delen met de gymnastiekwereld", zegt Moriau.

   

  "Daarnaast ben ik van nature heel ondernemend en hecht ik veel belang aan het strategisch denken op lange termijn. Binnen mijn functie wil ik de reeds aanwezige professionele topsportstructuur naar een nog hoger niveau tillen."

   

  De Belgische turnwereld geraakte eerder dit jaar in een schandaal rond machtsmisbruik verwikkeld. Een intern onderzoek naar het gedrag van de coaches loopt momenteel nog. Moriau volgt Valerie Van Cauwenberghe op, die na het schandaal opzij werd gezet.