Ga naar de inhoud

Eerste professionele loopteam in België: "Willen gouden tijdperk laten aanbreken"

 do 20 februari 2020 14:11
Isaac Kimeli en Robin Hendrix zijn blij met hun nieuwe team.

Met Runners' lab Athletics Team is er voor het eerst in ons land een professioneel loopteam. Onder meer Isaac Kimeli en Robin Hendrix maken deel uit van het team. "Het is een enorme motivatie om nog beter te presteren", glundert Hendrix.

Moriau: "Zijn maatstaf voor afstandslopen geworden"

Isaac Kimeli is al jaren vaandeldrager van trainingsgroep Olympic Running Team van coach Tim Moriau. Dankzij extra geldschieters wordt dat team nu omgedoopt tot het eerste professionele team voor afstandslopers in België. Runners' lab Athletics Team is de naam.

 

"We zijn ongeveer acht jaar geleden begonnen", vertelt teambaas Tim Moriau. "We mogen nu wel stellen dat we de maatstaf in eigen land geworden zijn als het op afstandslopen aankomt." 

 

"Het doel is nu om ook bij de massa bekender te worden. We willen ook recreatieve atleten aantrekken en groeien naar een model zoals in het wielrennen en meer bepaald het veldrijden, waar ze het commercieel heel goed aanpakken."

 

De ambities zijn niet min. "De bedoeling is om een nieuw gouden tijdperk voor de Belgische atletiek te laten aanbreken, geïnspireerd door grote namen zoals Ivo Van Damme, Roger Moens en Vincent Rousseau."

We willen groeien naar een model zoals het veldrijden.

Teambaas Tim Moriau

(Lees voort onder video)

Kimeli: "Leuk om niet altijd alleen te moeten trainen"

Onder meer Isaac Kimeli en Robin Hendrix zitten in het team. Allebei mikken ze op de Olympische Spelen in Tokio. Ze zullen zich nu in nog betere omstandigheden kunnen voorbereiden.


"Voor mij is het een enorme motivatie om nog beter te doen de komende jaren en om met het team al het potentieel uit onze atleten te halen", glundert Robin Hendrix. 


"Je hebt elkaar ook nodig op trainingskamp", vindt Isaac Kimeli. "Het is leuk om niet altijd alleen te moeten trainen. Als je eens een keer geen zin hebt in de trainingen, motiveert het om die samen met iemand te kunnen afwerken."