Ze staat er al: vannacht werd brug voor WK veldrijden in Oostende geplaatst

  In Oostende zijn ze al begonnen aan de opbouw van het WK veldrijden, dat plaatstvindt in het laatste weekend van januari. Afgelopen nacht werd de imposante brug geplaatst die de verbinding maakt tussen de Wellingtonrenbaan en het strand. "We organiseren het WK alsof er 40.000 toeschouwers zouden zijn", klinkt het bij de organisatie.

  In Oostende waren ze niet aan hun proefstuk toe, want de brug was in 2017 ook al de eyecatcher van het Belgisch kampioenschap veldrijden. Omdat het momenteel een rustige periode is, werd de brug vannacht - ruim 1,5 maand voor het WK - al geplaatst. Ook op de renbaan is een deel van het parcours al afgezet met hekken.

   

  De brug ligt boven de tramlijnen en verbindt de hippodroom met het strand, waar de renners een lus zullen maken met zicht op de Noordzee.

   

  Het WK in Oostende, op 30 en 31 januari, zal gereden worden zonder publiek. Dat heeft uiteraard een stevige impact op de organisatie. "99 procent van de organisatoren zou er niet voor gegaan zijn. Wij wel", zegt voorzitter Rik Debeaussaert.

  Eigenlijk hebben wij nooit getwijfeld om het WK te laten doorgaan. We doen het uit passie voor de koers.

  Organisator Rik Debeaussaert

  "Eigenlijk hebben we nooit getwijfeld. Op 11 november hebben we de knoop doorgehakt en beslist om het WK te laten doorgaan. We doen het uit passie voor de koers", aldus Debeaussaert, die met zijn team eerder al het WK veldrijden in 2007 en het BK op de weg in 2011 organiseerde.

   

  "In Oostende zouden we het 20-jarige bestaan van onze VZW vieren. We hadden gerekend op een spetterend weekend met 40.000 toeschouwers. Die zullen er nu niet zijn, maar publiek of niet: we organiseren het WK zoals het moet. Alles moet tiptop in orde zijn."

   

  Afspraak dus op zaterdag 30 en zondag 31 januari. Bij Sporza zit u op de eerste rij voor het WK veldrijden. U krijgt elke wedstrijd bij ons te zien.

  VIDEO: Vannacht werd de indrukwekkende brug geplaatst

  Het parcours van het WK in Oostende:

  Zo zag de brug eruit bij het BK in 2017:

  Organisator Rik Debeaussaert: "We doen het uit passie"