WK veldrijden in Oostende krijgt definitief groen licht (zonder publiek)

  Toon Aerts kan zijn Belgisch plunje aantrekken eind januari.

  De laatste vraagtekens zijn weggewerkt: het WK veldrijden (30-31 januari) in Oostende kan doorgaan. Er zal zoals verwacht geen publiek worden toegelaten rond het parcours. "Nu kijken we enkel nog vooruit en tellen we de dagen af tot het spektakel."

  "Ik heb lang niet meer geloofd in het WK, maar sinds enkele dagen is dat wel aan het veranderen", zei bondscoach Sven Vanthourenhout eind november nog in onze podcast De Tribune. 

   

  De WK-organisatie heeft nu inderdaad een akkoord gevonden met de Internationale Wielerunie (UCI), Belgian Cycling, de Vlaamse overheid en de Stad Oostende.

   

  "Alle betrokken partijen doen een extra inspanning", klinkt het bij de organisatie in een persbericht. "Zo kan de wereldtop van het internationale veldrijden eind januari naar Oostende afzakken. Het WK zal door de vele liefhebbers wereldwijd live te volgen zijn van thuis uit."

   

  "Het is niet te omschrijven hoe het voelde om naar deze beslissing toe te werken", vulde organisator Rik Debeaussaert aan. "We zijn er altijd in blijven geloven en hadden alle verschillende scenario's onderzocht." 

   

  "We zijn dan ook zeer trots dat al het harde werk de laatste weken, maanden en jaren eindelijk tot een beslissing heeft geleid. Nu kijken we enkel nog vooruit en tellen we de dagen af tot het spektakel." 

  We zijn er altijd in blijven geloven en hadden alle verschillende scenario's onderzocht.

  Organisator Rik Debeaussaert

  Tommelein: "Oostende blijft decor van een titanenstrijd"

   "Alle partijen hebben inspanningen gedaan om het WK in deze moeilijke tijden mogelijk te maken", zei Vlaams minister van Sport, Ben Weyts (N-VA). 

   

  "Het WK is de hoogmis van het seizoen voor onze Vlaamse toprenners maar ook voor tv-kijkend Vlaanderen. Topevenementen als deze bezorgen ons Vlamingen collectieve momenten van vreugde."   

   

  Ook de Oostendse burgemeester Bart Tommelein was tevreden dat het WK toch nog kon plaatsvinden. "Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat we het WK veldrijden zouden organiseren zonder publiek, maar dat is vandaag de enige juiste beslissing."

   

  "Oostende wordt het decor van een titanenstrijd in het veldrijden. Dat hadden we bij de voorstelling vorig jaar beloofd en dat blijft zo, dankzij de inspanningen van alle partijen."