Ga naar de inhoud

Ivan De Witte: "Open brief van fans? Zinvol, maar ik wil weten wie de brief geschreven heeft"

In een open brief namen de Gentse fans hun club op de korrel.

Dat het flink rommelt bij AA Gent, is nog zacht uitgedrukt. Meer dan twee weken geleden - nog voor de meest recente coachwissel - ventileerden de Gentse supporters al hun ongenoegen in een open brief. Voorzitter Ivan De Witte reageerde in De Tribune op hun opmerkingen.

In de brief werd aangekaart dat er een grote kloof is ontstaan tussen de club en de supporters. 

 

Gent-voorzitter Ivan De Witte verwijst naar de coronaproblematiek als verklaring voor dat gevoel, maar onderstreept ook hoe hij het overleg aangaat met verschillende groeperingen.

 

"Je kunt niet met 20.000 mensen tegelijk praten", legt hij uit. "Wij hebben onze supportersfederatie en Armada Ganda. Ik vaardig niemand af om met die mensen te spreken, ik doe dat zelf."

 

"Je zult niet veel clubs vinden waar de voorzitter dat zelf doet. Ik dacht dat ik op die manier voldoende mensen zou bereiken, maar ik heb uit de brief geleerd dat we daar aan moeten werken."

 

De fans vragen van de Gentse voorzitter een erkenning van de geschetste problemen. "Ik gebruik deze gelegenheid dan ook om te zeggen dat er zinvolle dingen in de brief staan", steekt De Witte zijn hand uit.

 

"Maar ik zou graag weten wie die brief geschreven heeft", lanceert hij meteen een tegenprik. "Dit is het moment voor de auteurs om zich kenbaar te maken."

 

"Over de inhoud valt te discussiëren, met de manier waarop dit gebeurd is - anoniem - heb ik het wel moeilijk. Dat neem ik niet."

"Dit is mijn annus horribilis"

Het einde van 2020 nadert en voor Ivan De Witte is het een jaar om snel te vergeten. "Ik ben meer dan 20 jaar voorzitter en dit is mijn annus horribilis, ja."

 

"Er is veel gebeurd: corona, blessures, minder goeie beslissingen. Een half jaar geleden ging alles zeer goed, maar plots zijn er dingen gebeurd. We weten stilaan wat en hoe."

 

"Het is niet gemakkelijk geweest. We hebben nu plots een zeer moeilijke periode. Er zijn een aantal foute beslissingen genomen. We proberen die recht te trekken en daar zullen we in slagen."

Download de podcast van De Tribune