Basketbalcompetitie bij de vrouwen trekt zich dit weekend weer op gang

  Komend weekend kan er na een onderbreking van twee maanden opnieuw worden gespeeld in de Belgische vrouwenbasketbalcompetitie. De minister van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel, Valérie Glatigny, heeft daarvoor zondagavond het licht op groen gezet. Eerder had minister Ben Weyts al zijn akkoord gegeven aan Vlaamse kant.

  Om de wedstrijden veilig te hervatten, werd een protocol uitgewerkt dat inhoudt dat er onder meer 2x per week op corona wordt getest. Alle duels zullen ook achter gesloten deuren worden gespeeld en de cafetaria's blijven gesloten.

   

  Twee teams, Verviers-Pepinster en Spirou Ladies Charleroi, besloten de competitiedraad niet meer op te nemen. Ze kregen daarin de vrije keuze van de federatie en zullen niet worden gesanctioneerd.

   

  Er worden dit seizoen geen play-downs georganiseerd en er zijn geen zakkers. De play-offs worden met vier afgewerkt. Eind april moet de nieuwe kampioen gekend zijn. Ook de bekercompetitie is geschrapt.

   

  Tot dusver konden nog maar twee speeldagen worden afgewerkt. Zaterdag staan twee matchen op het programma, Castors Braine tegen Waregem, en Kangoeroes Mechelen tegen Namen.